marți, 10 februarie 2009

angels fall first


ora 5:00..soarele rasare...un vant ce adie usor de parca nu e...stau ingramaditi pe o banca in fata garii asteptand..nu e frig dar totusi tremura, isi surad si privesc visatori liniile de cale ferata ce se pierd in orizont..da! acolo se vor pierde si ei in jumatate de ora..cipsurile,sucul si pachetul de tigari stau aruncate pe o valiza in capatul celalalt al bancii..nu le pasa de nimic..



ora 23:00(ziua precedenta)..Hai sa fugim ! Hai sa fugim de lumea asta haotica sh mizerabila ! Hai la mare! o pereche de blugi, cateva tricouri si pantaloni scurti, 3 prosoape ar fi de ajuns..intr-un fund de geanta aparatul foto. Da..la mare..singuri pe nisipul aspru din Vama...doar noi, marea si cerul.
ora 1:30 frisoane si o mica raceala...nu-i nimic, mai adauga cateva pastile in geanta pentru orice eventualitate..acceasi melodie la mp3 ...si iar si iar... sta in pat si priveste tavanul ingalbenit de fum de tigara..parca vede norii ce se aduna...si incep sa cada stropi..dar nu ploua..se trezeste burversata..e 3:oo..suna telefonul.. e alarma..se ridica si scrie un bilet "Am plecat sa-mi caut sufletul in Vama" il arunca pe masa si pleaca..stie ca nu e bine ce face dar nu se poate opri..ii place acea stare de euforie si emotie..oare cum o fi la mare?
ora 4:00 se intalnesc in parc..ei singuri intr-un oras amortit..parca parasit de orice forma de viata..isi zambesc..se tin de mana si pleca spre gara ..drumul lor spre fericire.

ora 5:00..soarele rasare...un vant ce adie usor de parca nu e...stau ingramaditi pe o banca in fata garii asteptand..nu e frig dar totusi tremura isi surad si privesc visatori liniile de cale ferata ce se pierd in orizont..da! acolo se vor pierde si ei in jumatate de ora..cipsurile,sucul si pachetul de tigari stau aruncate pe o valiza in capatul celalalt al bancii..nu le pasa de nimic..acum li se pare ca sunt mai presus de toate..nimic nu mai poate impiedica fericirea lor..se uita la el si il soarbe din priviri, l-ar strange la piept pana ce ar epuiza si ultimul strop de dragoste din el..sunt ca doi copii inocenti ce intalnesc dragostea pentru prima data..tin strans in pumn biletele de tren si inima le bate haotic..

si iata ca apare...intra entuziasmati si se aseaza intr-un compartiment..totul e asa cum ar trebui sa fie..adorm linistiti unul in bratele celuilalt..



viseaza...sau nu? se tin de mana...si parca plutesc...sunt imbracati in haine albe stralucitoare si sunt mai frumosi ca niciodata....dar plang...de ce plang? se simt incompleti, se simt usori nu mai simt durere, nici frica, ..nimic din ce era..
si iar sunt ei..si stau adormiti..pierduti in neant cu toata lumea adunata in jurul lor..capacul de lemn al cosciugurilor le acopera trupurile si printre strigate indurerate se afunda in intuneric..stau amortiti..s-au pierdut..doua inimi nu mai bat..e ora 10:00...4 zile dupa...si bate un vant rece care aduna norii si incepe sa ploua adanc...si cerul se intuneca...si marea plange, dar lor nu le e frig..se tin de mana isi zambesc printre lacrimi si se spulbera in orizont..de ce s-a intamplat asta?

ora 17:oo stiri :" un tren de mare viteza a deraiat in apropiere de orasul Constanta in urma ciocnirii cu un vehicul de intretinere.. 10 persoane si-au pierdut viata, printre care si doi tineri in varsta de 17 respectiv 19 ani..trupurile lor au fost astazi inmormantate, parintii si prietenii rapunsi de durere le-au adus un ultim omagiu tinerilor indragostiti"

priveste in jur si vede totul intr-o lumina perfecta si fiecare detaliu al orasului natal pe care nu le-a vazut pana acum...suspina adanc.." si eram atat de aproape...oare cum ar fi fost la mare?"

2 comentarii:

  1. Eşti genială,întradevăr.Şi povestea e genială.Şi armonia e tristă, dar genială. Asta e superbitatea imposibilului. Bravo ! :)

    RăspundețiȘtergere