duminică, 1 februarie 2009

pentru ca factorii nu favorizeaza


in incercarea de a-mi demonstra (mie insami in primul rand) ca mai exista si oameni (tineri in general) care vad viitorul intr-un mod constructiv am esuat..de ce?

poi cum sa nu te simti izolat printre atatia adolescenti pe care daca ii intrebi cum vor sa arate viitorul lor iti raspund pueril cu o fraza de genul "poi as vrea sa am multi bani..si o vila frumoasa,eventual o casa de vacanta la mare..etc" parca as vedea in ei viitori "gigi becali"..mi se pare ilogic cum cred ei ca "multi bani" aia se fac asa peste noapte..nu am auzit de la absolut niciunul sa-si doreasca sa termine o facultate sau doua..sa realizeze ceva in lumea asta sa incerce sa schimbe ceva in societatea asta(minunat construita si guvernata) sa aiba un renume sa fie respectati si toate aceste lucruri care mie mi se par ca ar trebui sa fie in prim plan..ce sa inteleg? ca defapt suntem o generatie egoista?! ca ne gandim doar cum sa ne fie noua bine? cam asa este..sper macar sa nu fiu singura care nu vede asa de roz lucrurile..ca poate mai sunt si tineri care chiar vor sa realizeze ceva si chiar daca nu o sa reuseasca macar stiu ca au incercat si ca au muncit pentru asta..

cum sa ai o satisfactie vorbind drept parinte cand vezi ca pe zi ce trece lumea decade (intelectual vorbind) si ca nu mai ai in ce sa-ti pui bazele,sa tragi nadejdea ca macar la batranetile tale ceva o sa se schimbe?!
spre exemplu am ramas profund dezamagita si socata intr-o zi cand in parcul de langa blocul meu am vazut doi copii ( care nu aveau 14 ani nici luati impreuna) impartind 'frateste' un pachet de tigari:|..adica tu la 7-8 ani care ii ai..cand abia stii sa faci cerculete si liniute dar ai o stralucita vedere asupra viitorului ..care crezi ca pamanul e rotund si tot ce zboara se manaca..tu copilul mamei si al tatei inloc sa te comporti cum ar trebui la varsta pe care o ai si sa faci ce se cuvine pentru cat stii..adopti de mic un comportament vicios si te crezi mai matur decat poti fi vreodata..

nu spun acum ca eu as fi perfecta..nu sunt ! dar cine e?

dar macar stiu ca desi cu toate defectele pe care le am ( si sunt destule) gandesc cat de cat rational.

acum gandindu-ma mai bine imi dau seama ca nici oameni maturi care dupa buletin asa se vor..nu sunt mai departe de cele spuse mai sus..de ce? de ce lumea se invarte invers acelor de ceasornic? simplu..
- pentru ca refuzam profund sa fim ajutati..refuzam sa ne confruntam cu problemele..( mai bine le ocolim..ce naiba)..
- pentru ca "aschia nu sare departe de trunchi" si daca lemul (respectiv cei din fruntea conducerii tarii noastre) este putrezit ashchia din lemn nu poate fi nici pe departe perfecta si nu cred ca va putea inmuguri vreodata.
- pentru ca asa suntem invatati de mici din bunici si strabunici ( ei..daca nimeni din familia asta nu a fost faimos..de ce sa rasar eu acum si sa vreu ceva mai bun pentru lumea asta ?!) e un fel de "lasa-ma sa te las"..
- pentru ca avem o gandire bolnava nu rationala..
- pentru ca tot timpul ne gasim ocupatii vicioase sau inutile in loc sa facem ceva constructiv
- petru ca...si pentru ca..si as putea sa gasesc mii de motive..

3 comentarii:

 1. Din cauza ca ne dorim un viitor bogat, plin de satisfactii, iar realitatea ne da altceva, cum sa ne vedem viitorul lumios?

  RăspundețiȘtergere
 2. Andra: mai dar tu chiar reflectezi pe anumite teme
  Bianca: hoho...asta nu-i nimc

  :))

  RăspundețiȘtergere
 3. be serious..c sa vrem altcew din moment c am fost raniti dorindu'ne alte vise ??

  RăspundețiȘtergere