joi, 12 martie 2009

alter egotoate se scurg repede pe langa noi, dar numai lucrurile rele nu stiu sa ne ocoleasca.isi gasesc calea prin mijlocul tau si te frang de realitate, te inconjoara si sporesc tot mai mult daca nu ai cui sa le impartasesti.dar nu totul e asa de negru, mai sunt si lucruri bune care nu ne ocolesc ci ne infioara cu senzatii de extaz si ne cutremura firea.

e ca si cum ai vedea omul drept o sticla goala care implora sa fie umpluta..si de ce sa o umpli cu cianura, cand poti foarte bine sa pui un sirop dulce.de ce ne grabim sa crestem cand stim ca vom plange dupa asta?

de ce cautam raspunsuri la intrebari evidente? de ce ne sfiim si nu spunem ce simtim?de ce nu ne uitam mai limpede la noi,in schimb stim sa criticam si sa avem pretentii?de ce nu stim sa exploatam bunele intentii si sfarsim prin a ne taia propria suflare?de ce nu stim sa ne bucuram de lucrurile simple si ne complicam propria existenta?de ce nu stim sa ascultam in tacere si de ce nu analizam inainte sa ne pronuntam?

cautam raspunsuri la intrebari evidente caci nu suntem in stare sa gandim adevaratele probleme,caci da...fiecare persoana e unica in felul sau, dar asta nu inseamna ca e peste ceilalti.pentru ca ne e rusine cu noi si nu acceptam ca suntem defecti si gresim, dar e mai usor sa-i ridiculizezi pe ceilati doar pentru propria ta satisfactie.caci suntem egoisti, insa instinctele noastre au ramas primare.sfarsim indepartandu-ne de tot ce e indispensabil si firesc si continuam sa acceptam tot ce ne face diferiti.dar nu tot ce e nou e neaparat si bun!

pentru ca suntem toti niste marionete care nu stiu sa-si aleaga papusarul.si ne incurcam in propriile noastre sfori, dar in schimb stim sa judecam pripit.

4 comentarii: